16 Ocak 2017 Pazartesi

Yazılım Sektörü İçin Özelleştirilmiş İş Arama Platformu


Yazılım, donanım, ağ ve internet teknolojilerindeki son gelişmeler, Türkiye ve Avrupa’da bilişim alanında binlerce yeni firmanın doğmasına neden olmuştur. ABD İşgücü İstatistik Dairesi’ne göre 2012 ile 2022 arasında bu alanlarda yüzde 22,8’lik bir büyüme olması beklemektedir. Bu büyüme ile Türkiye’de ve Avrupa’da istihdam açıkları oluşacaktır. Buna paralel olarak üniversitelerdeki bilgisayar bilimleri, bilgisayar /yazılım mühendisliği ve bilgisayar programcılığı gibi programların hem sayıları artacak hem de müfredatları yeni ihtiyaçlara göre revize edilecektir. Türkiye’de her ne kadar Bologna Süreci kapsamında eğitimde standardizasyona gidilmeye çalışılsa da her üniversitede verilen eğitim farklılık gösterebilmekte ve mezun olan öğrenciler farklı bilgi ve beceri edinmektedirler.
Öğrenciler eksik olan ya da yeterli olmayan durumlarda kolay, hızlı ve istediği an eğitim alabilecek kurslara ihtiyaç duymaktadır. Özellikle büyük şehirlerde veya şehir merkezinde yaşamayan öğrencilerin ihtiyaç duydukları eğitime ulaşma imkânları son derece zor ve maliyetlidir. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda ve yaşam boyu Öğrenme kavramı kapsamında oluşturulacak bu platform sayesinde, gerekli bilgiler çevrimiçi ortamda paylaşılacak ve böylece daha fazla bireye ulaşma imkânı elde edilecektir.
Projenin amacı temel olarak üniversitelerin bilişim bölümünden mezun ve mezun adayları ile işverenleri bir araya getirmektir. İşverenlerin ilan verebileceği, iş arayan yazılımcıların kendine özgü yeteneklerini temel alarak iş arayabilecekleri, işverenlerin talep ettiği niteliklere uygun olmayan adayların kendini geliştirebileceği ve uzaktan eğitim alarak sınava girebileceği ve sertifika edinebileceği, özgün aday eşleştirme algoritmalarına sahip bir platform oluşturmaktır.

Hazırlayanlar: Yalçın ŞAHİN, Furkan KOLCU