2 Ağustos 2013 Cuma

Android SDK ve Eclipse ADT Kurulumu – Ayrıntılı Anlatım

 Video Olarak Android ve Sdk Kurulumu: Aşağıdaki Linki Kullanarak Adım Adım Android Kurulumu Gerçekleştirebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=buGXaLNE4vw

Bilgisayarınızda JDK kurulu değilse, JDK indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekir. Kurulum için http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp adresinden JDK indirilip kurulur. Kurulum yapılmazsa hatayla karşılaşılır. Sadece bilgisayarınızda JRE kurulu olması Android için yeterli değildir. JDK kurulumundan sonra SDK’nın kurulması gerekiyor. Bunun için Android SDK sayfasına gidilmesi gerekiyor. http://developer.android.com/sdk/index.html adresinden indirebilirsiniz. Recommended olan indirilirse, direk olarak exe dosyasından kurarsınız. C:\Program Files\Android\android-sdk-windows klasörü içine kuracaktır.
 
 

 Bu iki kurulumdan sonra Eclipse programının indirilmesi ve kurulması gerekir. Eclipse programını http://www.eclipse.org/downloads/packages/eclipse-classic-372/indigosr2 adresinden indirebilirsiniz. ZIP dosyasını programı çalıştırmak istediğiniz bir yere açınız. Eclipse programı kuruluma ihtiyaç duymaz, zaten kurulu olarak Eclipse isimli klasörde yer alır. Programı çalıştırmak için eclipse.exe tıklanır. Program açıldıktan sonra Eclipse’a ADT kurulumu yapılması gerekiyor. Böylece Android menü içerisinde görülebilecektir. ADT kurulumu için Help -> Install New Software seçeneği seçilir ve Work with kısmına http://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ linki eklenir. Add tıklanarak açılan pencerede “Location” sekmesine de aynı adres yapıştırılır. “Name” kısmı önemli değildir. Yüklemeler tamamlandıktan sonra Eclipse programına Android eklenmiş olacaktır.

   

 Son adım olarak Android kütüphanelerinin tanıtılması gerekiyor. SDK yolunu (C:\Program Files\Android\android-sdk-windows) “Windows -> Preferences” seçeneğinde Android sekmesini seçerek “SDK Location” bölümüne yapıştırılır.