16 Ocak 2017 Pazartesi

Otopark Bul

Otopark Bul uygulaması, geçmişten günümüze hiç azalmayan, artarak devam eden trafik ve park yeri sorununa çözüm olması adına düşünülmüş, tasarlanmış ve geliştirilmeye başlanmış mobil tabanlı bir uygulamadır. Otopark Bul uygulaması öncelikli olarak park sorunu yaşanması muhtemel bölgelere çözüm bulmayı ve insanların daha önce hiç gitmediği bölgelerde araçlarını güvenle park edebilmesini amaçlamıştır. Böylece ilk adımda trafik sorununa çözüm ortağı olunması sağlanmış ikinci adımda ise zamanın çok değerli olduğu günümüz yaşam standartında insanların park yeri için herhangi bir zaman kaybı yaşamamasını sağlamıştır.
Otopark Bul uygulaması ile araç sahipleri çevrelerindeki otoparkların konumlarını, boş – dolu oranını , fiyatlandırmalarını, seyir edecekleri yoldaki trafik durumlarını, otoparklar ile ilgili diğer kullanıcıların yorumlarını görebilecek, daha şeffaf bilgiler ile  park yeri seçebilme imkanı bulabileceklerdir.. Otopark Bul uygulama tasarımı , kullanıcıların seyahat halinde iken rahat kullanımını gözeterek ‘Tek El ile Kullanım’ trendine ayak uydurmuştur. Uygulama kompleks bir yapıdan ayrılmıştır , temel seviye erişimleri ile kullanılabilirlik esaslarına dayandırılmıştır. Otopark Bul uygulaması, ana amacı dışında trafik sorununa çözüm üretebilmeyi hedefleyen ve bu konuda başarı sağlamayı öngören bir uygulama olma yolunda ilerlemektedir.
Peki böyle bir uygulamaya otoparklar nasıl ekleniyor? Otopark Bul uygulaması web sitesi üzerinden yalnızca otopark sahipleri ile sisteme otopark eklenebilir. Böylece dünyanın her bölgesinde aktif olarak gelişebilen bir uygulama olabilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca otoparkların spesifik özellikleri  doğru bir şekilde kullanıcılara lanse edilir.
Otopark Bul uygulaması, ilerleyen süreçte yalnızca otomobiller için değil; bisiklet parkları, motosiklet parkları, oto yıkamalar, araç servisleri  gibi geniş bir yelpazede kullanıcı memnuniyeti gözetilerek geliştirilecektir.

OTOPARK BUL UYGULAMA GÖRÜNTÜLERİ ( UYGULAMA DA KULLANILAN VERİLER TEST VERİLERİNDEN OLUŞMAKTADIR. HERHANGİ BİR GERÇEK VERİ BARINDIRILMAMAKTADIR. )

Hazırlayanlar: Kubilay Tural, Görkem İşler