27 Şubat 2017 Pazartesi

Java Script Dili

Java Script İçerik


Java Script dilinin temellerini.
Java Script'in Web sayfalarında nerede kullanılacağını
Temel bileşenler hakkında genel bilgiler
Konularından oluşmaktadır.


Js Giriş


Javascript, bir Web scripting dilidir. Crome, Firefox ve IE,vb browserlar tarafından desteklediği client (kullanıcı) taraflı (kullanıcının bilgisayarında işlem gören) bir dildir. Java programa diline benzer bir şekilde oluşturulmuş ve temelinde C ve C++ dilleri yatmaktadır.
İlk başta yalnızca Netscape tarayıcıları için tasarlanan JavaScript, daha sonra diğer tarayıcılar tarafından da desteklenen genel bir scripting dili haline gelmiştir. Şu anda Navigator 4.0 tarafından desteklenen JavaScript farklı versiyonlara sahiptir. Microsoft Internet Explorer 3.0 ile JavaScript 1.0'ı desteklemektedir.
HTML kodları arasına yerleştirilen küçük kodlardır. Tek başına .js uzantılı JavaScript kodları da yazılabilir. 

JavaScript, Java dilinin bir Light versiyonu değildir. JavaScript kendi başına bir script dilidir. Genellikle HTML sayfalarında kullanıcı kontrolleri eklemek, formları kontrol etmek, hesaplamalar yapmak gibi işler için kullanılır.


Js Nerelerde kullanılır?

JavaScript kullanımının iki ana alanı vardır:  istemci taraflı ve sunucu taraflı script yazmak. Şu anda HTML sayfalara gömülü yazılan scriptlerin çoğu JavaScript kullanılarak yazılmaktadır. Bunlar da genellikle kullanıcı bilgilerinin doğru girilip girilmediği ya da kullanıcıya veri girişinde ya da menü kullanımında seçenekler sağlamaktır.