13 Haziran 2017 Salı

Unity ile Oyun Geliştirin

Günümüzde hızla gelişen oyun sektöründe farklı firmalar tarafından oluşturulan oyun geliştirme platformları bulunmaktadır. Bunlar arasında sahip oldukları oyun motorları, gelişmiş arayüzleri ve platform bağımsızlığı özellikleri ile Unreal Engine, Unity ve CryEngine'ın öne çıktığını söyleyebiliriz. Bu üçlü arasında oyun geliştirme açısından ücretsiz olan ve C# yada JS (Java Script) ile oyun geliştirmemize imkan veren Unity'yi ayrı bir kategoride değerlendirilebilir.

Kişisel kullanım için ücretsiz olan Unity ile; 2D yada 3D oyunlar geliştirilebilir. Yüksek optimizasyon gücü ve Rander kabiliyeti ile öne çıkan Unity pek çok farklı platformu desteklemektedir. Unity ile oluşturduğunuz oyunları aşağıdaki resimde de gösterilen 27 farklı platformda oynayabilirsiniz. 


Unity ile geliştirilen oyunlara örnek olması için Hamza Kapucu tarafından geliştirilen KO isimli oyuna bakabilirsiniz. KO oyunu kendi içerisinde envanter ekleme, obje toplama, vb özellikleri içermektedir. Oyunun kodlarına yandaki Github linkinden erişilebilir.



Unity ile geliştirilen farklı bir örnek için aşağıdaki videoya da bakabilirsiniz. Unity 3D FPS Multi Mode



Unity eğitimi için Türkçe ve İngilizce eğitim videoları

Microsoft Açık Akademi Unity Eğitimi

YouTube Eğitim Video Serisi -1

YouTube Eğitim Videosu Serisi-2