12 Haziran 2017 Pazartesi

Google'ın Yapay Zeka Oyuncakları

Google'ın AI (Yapay zeka) çözümleri ile çizimlerinizi profesyonel hale getirin. Tek yapmanız gereken Google'ın güçlü makine öğrenim algoritmalarını kullanan https://www.autodraw.com/ sitesini açmak. Arkasından bir nesne düşünüp, açılan ekranda Paint'te çizim yapar gibi çizmek. Autodraw siniz ne çizmek istediğinizi algılayıp, ekranın üst kısmında  bulunan alternatifleri sıralamakta. "Do you mean" yazısının sağ tarafında görülen ve profesyoneller tarafından çizilmiş alternatiflerden her hangi birine tıkladığınızda, sizin çiziminizi bu çizim ile değiştirmekte.



AutoDraw sisteminden farklı olarak bize çizmemiz için çeşitli nesneler söyleyen sistemde amacımız 20 saniye içerisinde QuickDraw'ın çizmemizi istediği nesneleri AutoDraw'daki gibi ekranın içerisine çizmek. QuickDraw'ı kullanarak AutoDraw'ın yapay zekasını gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.


Google Lens
Google'ın geçen ay duyurusunu yaptığı Google Lens Uygulaması ile cep telefonları kameralarına yapay zeka teknolojileri geliyor. Uygulama sayesinde, çektiğiniz bir fotoğrafta bulunan bir çiçeğin, hangi çiçek olduğunu bulabilir yada çektiğimiz fotoğraftaki bir lokantanın nasıl bir lokanta olduğunu öğrenebiliriz. 2017 yılı içerisinde kullanıma sunulması düşünülen uygulamanın bazı ek özellikleri de barındıracağı söylenmekte.


Aiexperiments
Google tarafından hazırlanan diğer yapay zeka çözümlerinden bazıların yer aldığı diğer bir site ise;