13 Mart 2017 Pazartesi

Yazılımları Test Ederek Para Kazanın

Yazılım üretiminde karşılaşılan en önemli problemlerden biri olan yazılım hatalarının bulunması ve bulunan bu hataların düzeltilmesi hayati derecede önemlidir. Yazılımlarda bulunan hataların tespiti için yazılımların test edilmesi gerekmektedir. Yazılımların test edilmesi yaklaşımı temel olarak Black Box ve White Box denilen test yöntemleri ile gerçekleştirilmektedir.

Yazılımları White Box testti  için geliştirilen bazı otomatik test araçları olsada (aşağıda listesi verilmiştir.) yazılımların test edilmesi oldukça maliyetli bir iştir.
  • Açık kaynaklı test araçları: Selenium, Appium, Jubula, SoapUI, Robotium, Calabast.
  • Ticari araçlar: HP QTP, TOSCA, IBM Rational Functional tester, Ranorex

Yukarıda verilen araçlar haricinde, yazılımları bir fill kullanarakta; yazılımlar test edilebilir ve yazılımlarda bulunan hatalar ortaya çıkarılabilir. Yazılımları kullanarak test etmeniz için geliştirilmiş çeşitli web uygulamaları bulunmaktadır. Bu sistemlerdeki uygulama testleri yapılarak aylık 100 ila 200$ civarında gelir elde edilebilir.


TestBirds

TestBirds sitesi; website testti yada mobil app testti yapabileceğiniz bir web uygulamasıdır. TestBirds sitesi kullanılarak gelen testleri (işleri) belirlenen zaman içerisinde yaparak ücret kazanmak mümkündür. Sistem üzerinden gerçekleştirilen testlerin kabulüne göre en az 5 Euro kazanılmaktadır.(Yaptığınız testtin kalitesi ve verilen testlerin zorluğuna göre ücret 10 kat artabilir.) Ayrıca yazılımları test ederken hatalar bulursanız bulduğunuz hatanın önemine göre 0.5 Eruo ile 5 Euro arasında ek miktarlar hesabınıza yansıtılmaktadır. 
Test Birds (www.testbirds.com) sitesine kayıt olduktan ve bilgilerinizi sisteme girdikten sonra, yazılımları hangi araç ile test edeceğinizi belirtmek için sisteme 1 adet araç tanımlamanız gerekmektedir. TestBirds sitesinde hem mobil uygulamalar hemde web site testleri yapıldığı için 1 PC ve 1 Mobil araç tanımlamanız elde edeceğiniz geliri arttırmak açısından avantajlı olacaktır.(İlk başta sadece bilgisayar tanımlayın)
Sistemde para çekme limiti 10 Eurodur ve direk olarak verdiğiniz IBAN adresine ücretler yatırılmıktadır. (Çekme isteği verildikten sonra kazandığınız tutar direk olarak banka hesabınıza yansımaktadır.)
Bu sistem kullanılarak kazanılan tutarın yanı sıra elde ettiğiniz deneyim sayesinde uluslararası alanda iş yapma beceriniz artacaktır.


Aylık 100 Euro gibi bir ücret kazanılabilir. Ayrıca yazılım testleri yapılarak kazanç elde etmek için kullanılacak çok sayıda alternatif web uygulamasıda bulunmaktadır.
Diğer Alternatifler
https://www.usertesting.com/ (Test başı kazanılacak tutar 10-15 Euro Testlerin tamamlanma süresi 45-60 dakika, sistem tarafından küçük bir sınava tabi tutulduktan sonra para kazanmaya başlıyorsunuz.)
https://www.userlytics.com/tester-signup (Test başı ücret; 10$ ile 100$ arası. Sistemde bulduğunuz her ilave hata için ek üçretler kazanabilirsiniz.)
https://www.userlytics.com/tester-signup (Aylık 200$ kadar ücret kazanabileceğiniz başka bir test plantformu)
(Mobil uygulamaları veya web sayfalarını test ederek use caseler tamamlayarak para kazanabileceğiniz bir başka sistem aylık 100$ kazanabilirsiniz.)
(Her bir test için 10$ kazanabileceğiniz bir sistem. Mobil uygulamaların testti için geliştirilmiş bir yapıya sahip. Her bir test için 10$ kazanabilirsiniz testlerin yapılış süresi 45-60 dakika  arasında değişmektedir.)
Burada verilen bilgiler tamamiyle bilgilendirme amaçlı olup asıl detaylar sistemlerin web sitelerinde bulunmaktadır.