1 Kasım 2016 Salı

Sanal Siber Saldırı Haritası (Ddos Saldırıları)

Digitalattackmap; ülkeler arasındaki siber saldırılarını izleyen ATLAS Thread Hub'dan alınan bilgileri, canlı olarak ekranınıza yansıtan bir web sayfasıdır.
Google Ideas, DDoS data ve Arbor Networks tarafından hazırlanan sanal saldırı haritası, küresel ölçekteki DDoS saldırılarını ve saldırı sınıflarını görsel bir şekilde listelemekte.
http://www.digitalattackmap.com isimli web sayfasını açtığınızda saldırı altında olan olan ülkeler gıri renkte görüntülenmekte.
Bugün itibari ile Polonya'ya ciddi bir Ddos saldırısının yapıldığı harita üzerinde de görülebilir. Siber saldırı nedeniyle Polonya'daki havalimanlarının doğru düzgün çalışmadığı ile ilgili haberlerde sitenin sağ alt köşesinde gösterilmiş.

Digital saldırı haritasının özelliklerine bakacak olursak; Ddos saldırıları kesikli çizgiler ile sitede listelenmiş. Yapılan saldırnın hangi ülkeden hangi ülkeye yapıldığı, saldırı şiddeti, saldırı tipi gibi bazı bilgilerde detaylı olarak verilmiş.
Diğer bir siber sanal saldırı haritası ise NorseCorp.  Digital Attack Map'in yaptığı işleri daha görsel bir şekilde sunan NorseCorp sitesi aynı zamanda. DigitalAttack sitesi gibi Dünya üzerindeki çeşitli ISP'lerin (İnternet Sağlayıcıların) network verilerini kullanmakta. ISP'ler ile yapılan anlaşma ile network trafiği üzerindeki DDos saldırılarını ve saldırı çeşitlerini görsel olarak harita üzerinde  göstermekte.