31 Ekim 2016 Pazartesi

Diğer mühendislik alanlarında durum nasıl?


Diğer mühendislik alanlarında durum nasıl?
(Yazılımcıdan istenilenler diğer bir alandaki insanlardan istenseydi nasıl bir hikaye çıkardı.)

Sayın mimar;
Lütfen bana bir ev inşa ediniz.Ama tam olarak ne istediğimden emin değilim.Bu nedenle kendi taktirinizi kullanınız.
Evimde 2 ila 45 adet yatak odası olsun. Yatak odalarını kolaylıkla ekleyip kaldırabileyim bir şekilde planlayınız. Siz bana planları getirin ben nihaiyi kararları ona göre vereyim. Ayrıca her bir plan için tek tek maliyet dökümlerini de getirmeyi unutmayınız.Böylelikle bende bana uygun olanı seçebilirim.
Şunu da aklınızda tutun ben sonuçta maliyeti düşük olanı seçeceğim.Maliyeti şu anki evden daha düşük olmalı. Şu anda yaşadığım evde çeşitli aksilikler var(Mutfak ile ilgili sorunlarım var. Ben evde yürüdüğümde eşyalar sallanıyor ayrıca yalıtımda çok iyi değil.)
Ayrıca bu evi yıllık olarak tutmak istiyoruz yani önümüzdeki sene maliyeti daha düşük bir ev bulursak çıkarım haberiniz olsun. Tararımı yaparken de yıllık masrafları oldukça az tutun fazla paramız yok.
Lütfen en son malzemeleri kullanın ve en güzel şekilde tasarlamaya çalışın.Eğer böyle yaparsanız ev gerçekten çok güzel olur. Aaa unutmadan, mutfakta benim 1952 model Gibson buz dolabını barındıracak şekilde olsun.
Evin güvenliği bizim için çok önemli; kanunlar karşısında belirlenmiş yönetmeliklere göre evi hazırlayın yoksa olmaz. Benim eşimin annesi yılda en az bir kere bizi ziyarete gelir geldiğinde ev ile ilgili tasarım ve diğer konularda her hangi bir eksiklik bulmaya çalışacaktır aman dikkat edelim.
Eğer anneciğim her hangi bir yerini beğenmez ise o kısım ile ilgili değiştirme hakkımı elimde tutmak isterim. Lütfen şu anda beni küçük tararım ayrıntıları ile rahatsız etmeyin. Bu tasarım sizin işiniz karışmak istemem. Büyük resmi düşünün ona göre tasarlayın. Bu arada eşim yeşil renkli halıları sever tasarım buna da aklınızda tutun.Ev ile ilgili kaynak sorununu düşünmeyin. Sizin ilk önceliğiniz detaylı bir ev planı ve tanımlamaları oluşturmak. Tabi şunu da beklerim,  ben tasarımı seçtikten sonra 48 saat içinde çatının ilk şekli oluşmuş olsun.
Evi tasarlarken önce ve sonra olabilecek isteklerimi göz önemde bulundurun. Bu evi satmak istiyorum o nedenle potansiyel alıcıları için cazip olmasını da dikkat edin.
Bizim yan komşularda evlerini geçen sene yenilediler onların evlerinin de çok güzel yönleri var. Onların ayrıca büyük bir yüzme havuzları var. İnanıyorum ki güzel bir tasarım ile maliyetleri yukarı çekmeden buna benzer bir yüzme havuzu yapabilirsiniz.
Tasarımları  komple bir set olarak hazırlayın, yeni nesil inşaatçılık yöntemleri kullanabilirsiniz, bakın sizin için ne büyük bir kolaylık bu günlerde böyle anlayışlı müşteri bulmak çok zor. Ama tasarımla ilgili konuları değiştirmeyin yoksa maliyet artar aman maliyetlere dikkat.
Böyle bir proje üzerinde çalışmaktan çok mutlu olduğunuzu düşünüyorum. Bunun gibi tasarımları çok özgür bir şekilde yapılacak olmak ve yeni inşaat yöntemleri kullanmak güzel olsa gerek.
Unutmadan bu arada karım biraz önce söyledi evde olacak bu işlerden ötürü çok ses çıkmasın. Tabi mimar sissiniz nasıl olacağını da siz bizden daha iyi bilirsiniz.
Daha önceden inşaat yaptırma işine girdim ama olmadı umarım bu sefer olur.Eğer siz yapamazsanız başka bir mimar bulurum.
Belki de bu evi yenilemek yerine güzel bir tatil yapsam daha iyi olur neyse başladık bir kere beni bilgilendirin. Sizden haber bekliyorum.