4 Ocak 2017 Çarşamba

Online Yazılım Eğitimi

Web teknolojilerindeki gelişmeler pek çok eğitimin sanal ortama aktarılmasını sağladığı günümüzde; online eğitim veren üniversitelerin ve eğitim merkezlerin olduğu görülmektedir. Bu alanda uluslar arası yazılım eğitimlerini veren pek çok  sistem bulunmaktadır. Google Developers, Codecademy, Code School, Team Tree House siteleri bu online eğitim sistemlerine örnek olarak verilebilir.

Bu siteleri aktif olarak kullanabilmek için iyi düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak gerekmektedir. Ancak Türkçe olarakta hazırlanmış iyi düzeyde eğitim içeriği bulunan ve profesyöneller tarafından oluşturulmuş online yazılım eğitimi veren sitelerde bulunmaktadır.

Zenginleşen eğitim içeriği ile iyi bir alternatif olan Açık Akademi bunlardan biridir. Microsoft Türkiye tarafından hazırlanan ve Microsoft teknolojilerinin ağırlıklı olarak yer aldığı eğitim sitesinde yüzlerce Türkçe eğitim videosu bulunmaktadır. Site tarafından verilen bilgiye göre ilerleyen dönemde Sanayi 4.0, Nesnelerin interneti ve Big data ile ilgili videolarda sisteme eklenecek.

Bir diğer güzel alternatif ise Geleceği Yazanlar Türkcell tarafından hazırlanan geleceği yazanlar sitesindede yine profesyöneller tarafından hazırlanmış güzel ve eğitim açısından bilgilendirici videolar bulunakta.


Son olarakta Youtube üzerinden youtuber denilen ve Youtube üzerinden video paylaşanlarıda unutmamak lazım.