24 Ocak 2017 Salı

Bitcoin Hesap Açma Cex.io

Sahip olduğumuz yada sahip olacağımız Bitcoinleri yatırmak için bir hesaba ihtiyacınız olacaktır. Bu hesabı paranızı yatırdığımız bir banka hesabı olarak düşünebilirsiniz. Bitcoin hesabını ücretsiz olarak açmak için Cex.io isimli web sitesini kullanabilir. Yüzmilyonlarca dolarlık işlemin yapıldığı bu siteyi kullanarak bir Bitcoin hesabı açabilirsiniz.(ücretsiz olarak) Bu siteye kayıt yaptıktan sonra, web sitesin üst kısmında bulunan Finance (Hesap) menüsünden, Balace (Miktar) alt menüsünü seçelim.



Balance yazan menünün altındaki Crypto Balance bölümüne gelelim.(sayfanın aşağısında). Burada BTC (Bitcoin) yazısının sağında 2 adet buton bulunmaktadır. Bu buttonlar; Deposit (Bitcoin yatırma) Withdraw (Bitcoin çekme) işlemleri için kullanılmaktadır.



Deposit yazan butona tıkladığımızda karşımıza çıkan ekranda Bitcoin hesap numaranız görülmektedir. Bitcoin numaranız ekranın orta kısmında bulunan text kutusunda yazmaktadır (Harflerden ve rakamlardan oluşan yazı). Örnek olarak aşağıdaki resme bakabilirsiniz.



Kredi Kartı ile Bitcoin Alma

Cex.io isimli  web sitesi üzerinden hesap açtıktan sonra, Kredi kartınızla (yada sanal kredi kartınızla) kolayca Bitcoin alabilirsiniz. Bu iş için Kredi kartınızın onaylanıp sisteme eklenmesi gerekmektedir. Kredi kartınızın nasıl sisteme ekleneceği ile ilgili bilgileri öğrenmek için aşağıdaki videoyu ve sitenin kredi kartı ekleme ile ilgili hazırladığı dökümanı kullanabilirsiniz.






Kredi Kartı Ekleme Rehberi

https://support.cex.io/hc/en-us/articles/215994438

Sadece sanal kredi kartınızı sisteme girerekte Bitcoin satın alabilirsiniz. Sanal kredi kartının onaylanması için sanal kredi kartınızla birlikte bir resim çektirmeniz (bilgisayar ekranı ile sizin yüzünüzün görüldüğü) ve bu resmi sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

Site ayrıca anlık mesajlaşma ile kullanıcıların sorunlarını gidermeye çalışmaktadır. Bunun için Cex.io isimli  sitenin alt kısmında bulunan Help menüsüde kullanılabilir.



Buy Bitcoins with Credit Card