19 Ocak 2017 Perşembe

Web Sitesi Analiz Araçları

Web sitelerinin farklı yönlerden analizi için geliştirilmiş web tabanlı araçlar bulunmaktadır. Bu araçlara baktığımızda SEO analizi (Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu), web sitesi sıra bulucu, web sitesi açılış hızı analizcisi gibi araçlar olduğu görülmektedir. Bu sitelerden bazılarının bilgileri aşağıda listelenmiştir.

Türkçeleştirilmiş bir arayüze sahip olan site hız testti sahip olduğunuz sitenin açılışını nasıl daha hızlı yapabileceğinize dair öneriler sunan bir web sitesi. Bu öneriler için web sitesinin adını yazıp Analiz et demeniz yererli. Yapılan analiz sonuçunda size çözüm önerileri sunmasıda sitenin güzel yönlerinden biri.


WM aracı her hangi bir web sitesi ile ilgili  SEO analizi yapabilmekte. Bu analiz sonucunda web sitesinin eksikliklerini listeleyerek çözüm önerileri sunmakta. Site ile ilgili bir SEO puanıda veren WM aracı sitedeki eksiklikleri ve noksanlıkları listelemekte. SEO analizi yapıldıktan sonra WM aracı sistesinde yeralan ve kelime bazlı çalışan web sitesi sıra bulucu kısmını kullanmanızı önermeden geçmeyelim. https://wmaraci.com/sira-bulucu



Dünya'nın en eski web sitelerinden biri olan ve Amazon tarafından oluşturulan Alexa sitesi; her hangi bir web sitesinin Dünya'nın veri trafiği bakımından kaçıncı sırada olduğunu göstermekte. Sitede ülke bazlı olarak veri trafiğini göstermesi haricinde. Kelime ve kategori olarakta web sitesini sınıflandırmakta.




Google Tarından geliştirilen ve "sitehıztestti" isimli sitenin yaptığı işi gerçekleştiren başka bir web sitesi. Google demişken web sitesi analizi için https://analytics.google.com/ sitesinide söylemeden geçmeyelim.



Oldukça detaylı bir arayüze sahip olan GT Metrix, web sitesi ile ilgili detaylı bir analiz gerçekleştirmekte. Web sitesi açılırken ne kadar vakit ne için geçti sorusunun cevabınıda Waterfall kısmında veren bu site, web adminleri tarafından tercih edilen bir başka web uygulaması.



Pingdom; her hangi bir web sitesinin açılış hızını öğrenmek için geliştirilmiş bir web uygulama. Sahip olduğum bir siteyi Dünya'nın farklı yerlerinde açsam o siteyi açmak için ne kadar  vakit gerekir sorusunun cevabını barındıran bir web sitesi.

 

Who.is
http://whois.domaintools.com/
Bir web sitesinin kimin olduğu hakkında detaylı bilgiler veren bir web uygulamasıdır.  IP yada Dns isim çözümlemesi ile çalışmaktadır. Ayrıca web uygulaması sitelerin detaylı DNS taramasıda yapmaktadır. Bunun için yanda bulunan link kullanılabilir. https://www.who.is/




Web Arcihve
https://archive.org/web/
Herhangi bir web sitesinin yıllar önceki halini görebileceğiniz güzel bir web sayfası 289 Milyar web sayfası barındıran web sitesinde tek yapmanız gereken web sitesinin adını yazmanız ve sitenin daha önceden aldığı web içeriklerine tıklananız (takvimde görülen mavi noktalar) yeterli.


WebSite informer
http://website.informer.com/
Aradığınız kelime ile ilgili web sitesi bulmasının yanı sıra istediğiniz web sitesi ile ilgili detaylı bir analiz yapan bir web uygulamasıdır. Örnek olarak bir web sitesine günlük kaç ziyaretci geliyor kaç kere sayfa açılmış gibi sorularıda yanıtlamaya çalışan bir web sayfası.




EasyCounter
http://review.easycounter.com/
Bir web sitesi hakkında görüş bildiren, basit ve eylenceli bir araç. Web sitesi hakkındaki bilgileri derleyip siteye giren kişiye bir paragraf halinde veren basit bir web uygulaması.