26 Ocak 2017 Perşembe

Yazılımlarınızı satarak yada Yazılım İşi Alarak Para Kazanın

Freelancer çalışan insanlar; herhangi bir yere bağlı olmadan genellikle internetten aldıkları işleri belirlenen bir sürede ve fiyatta  yaparak gelir elde eden kişilerdir. İş bulma kanallarından en önemlisi ise bu için geliştirilmiş web siteleridir. Bu sitelerden en önemlileri hakkında bilgiler aşağıda verilmiştir.

 1-) Mevcut Yazılımınızı Kodları ile Beraber Satarak Gelir Elde Edin

Yazılımlarınızı yada tasarımlarınızı (ürünlerinizin çok kapsamlı olmasına gerek yok) CodeCanyon isimli sitede açacağınız bir markete ücretsiz olarak ekleyip istediğiniz fiyattan (isterseniz 2 $ istersenizde 50$) satabilirsiniz. Bunun için CodeCanyon sitesine kolayca kayıt olup, Become a Author dedikten sonra aşağıdaki videoyu izleyerek uygulamanızı merkete ekleyebilirsiniz. Sonrasında satılan ürünlerinize göre gelir elde edebilirsiniz. (En çok kazananların ayda 20.000$ kazandığını söylenmektedir.)

2-) Yazılım İşi Alara Gelir Eldeedin

FreeLancer
Dünya'daki en büyük (12 milyondan fazla kullanıcısı bulunan) iş alma ve iş verme sitesi olan FreeLancer üzerinden de yazılım işi verebilir yada yazılım işi alabilirsiniz. On Milyonlarca dolarlık yazılım projesinin bulunduğu siteye kayıt olduktan sonra bilgi birikimizi ve yazılım becerinizi sisteme girerek sahip olduğunuz beçerilerinize göre işler alabilir (yapamayacağınız işlere talip olmayın) ve yaptığınız işlere göre gelir elde edebilirsiniz. Sitenin ana ekranları Türkçe dil desteği barındırsa da, alacağınız işler ile ilgili olarak yazışmanız gerekeceği için İngilizce bilginizin olması gerekmektedir. Türkiye'den yazılım projesi verenlerinde yer aldığı site üzerinden oldukça büyük mikrarlarda gelir elde etmeniz mümkün.( Hintliler ve Pakistanlılar ciddi fiyat kırıyorlar). Dünya'daki yazılım tirentlerini ve yazılım projeleri hakkında bilgi sahibi olmak için bile kullanılabilecek bir alternatif olan FreeLancer sitesi, yazılım ile ilgilenenlerin bilmesi gereken bir web sitesi olarak görülmektedir.


Aynı fikir ile oluşturulmuş başka bir web sitesi:https://www.toptal.com/

Benzer bir içeriğe sahip bir başka iş alma sitesi https://www.upwork.com/i/how-it-works/client/

3-) Yazılımları Test Ederek Gelir Elde Edin

TestBirds

TestBirds sitesi; website testti yada mobil app testti yapabileceğiniz bir web uygulamasıdır. TestBirds sitesi kullanılarak gelen testleri (işleri) belirlenen zaman içerisinde yaparak ücret kazanmak mümkün (test ağırlığına ve zorluğuna göre ücret değişmektedir.) Yapılan testlerin kabulüne göre en az 5 Euro kazanılmakta. Uygulama içerisinde hata bulursanızda ek ücret olarak hesabınıza yansıtılmaktadır. (10 Euro mimimum para çekme limiti.) Çekme isteği verildikten sonra kazandığınız tutar direk olarak banka hesabınıza yansımakta.



Bu site kullanılarak aylık 100 Euro gibi bir ücret kazanılabilir. Ayrıca yazılım testleri yapılarak kazanç elde etmek için kullanılacak çok sayıda alternatif web uygulamasıda bulunmaktadır.

https://www.usertesting.com/ (Test başı kazanılacak tutar 10-15 Euro Testlerin tamamlanma süresi 45-60 dakika, sistem tarafından küçük bir sınava tabi tutulduktan sonra para kazanmaya başlıyorsunuz.)

https://www.userlytics.com/tester-signup (Test başı ücret; 10$ ile 100$ arası. Sistemde bulduğunuz her ilave hata için ek üçretler kazanabilirsiniz.)

https://www.userlytics.com/tester-signup (Aylık 200$ kadar ücret kazanabileceğiniz başka bir test plantformu)

(Mobil uygulamaları veya web sayfalarını test ederek use caseler tamamlayarak para kazanabileceğiniz bir başka sistem aylık 100$ kazanabilirsiniz.)

(Her bir test için 10$ kazanabileceğiniz bir sistem. Mobil uygulamaların testti için geliştirilmiş bir yapıya sahip. Her bir test için 10$ kazanabilirsiniz testlerin yapılış süresi 45-60 dakika  arasında değişmektedir.)


4-)Tasarımlarınızı Satarak Gelir Elde Edin

https://99designs.com/ sitesine ücretsiz kayıt olarak yaptığınız tasarımları burada satışa çıkarabilir yada gelen tasarım işlerini alarak gelir elde edebilirsiniz.


5-)Diğer Alternatifler


Yukarıdaki pekçok alternatifi hatta daha fazlasını bünyesinde bulunduran başka bir web sitesi alternatifi. Ödeme için paybal hesabı yurtdışından açılmalıdır. https://www.fiverr.com/


Evden herhangi bir iş yerine gitmeden para kazanabileceğiniz bu siteler ile ilgili eklemelerimiz devam edecektir.